Van Hool ontwikkelt unieke slaapbus

10-07-2013

Busbouwer Van Hool heeft in opdracht van de Britse Stagecoach Group een unieke slaapbus ontwikkeld. Het resultaat is een luxueuze, comfortabele en veilige bus, met alle moderne technologische nutsvoorzieningen. De dubbeldeksbus van het type TDX27 Astromega is uitgerust met 55 volledig lederen zetels die in een mum van tijd kunnen worden omgevormd tot 42 volwaardige bedden. Overdag is het voertuig dus operationeel als Executive Class Coach en ’s nachts wordt het omgetoverd tot een zogenaamde hotelbus of slaapbus.

De 14,96 m lange, 4 m hoge en 2,55 m brede slaapbus is uitgerust met een Paccar Daf motor MX 340 (340kW-462pk), een automatische ZF AS-Tronic 12-versnellingsbak en heeft Alcoa Durabright Aluminium wielen. Stagecoach reizigers genieten tijdens het traject van optimaal comfort. Elke passagierszetel beschikt over een eigen tafeltje, een stopcontact en Wi-Fi. Daarnaast zijn drankjes gratis en wordt een slaapset bestaande uit een oogmasker, tandenborstel en tandpasta. Bovendien loopt momenteel een proefproject waarbij de passagiers kunnen kiezen tussen een deken of een pyjama uit één stuk voor de nachtrit.

Als vooraanstaand fabrikant van PU vormschuim voor zitmeubels, maakt Foamflex Europe de 55 zetels van deze unieke bus, waarvan in totaal 10 exemplaren voor de Stagecoach Group worden gebouwd.